Indrukwekkend avontuur in de woestijn van Marokko

Publicatie datum: 02-04-2019

Wilt u een inspirerend, indrukwekkend verhaal horen over afzien, dromen, doelen stellen en doorzetten? De zwaarste voettocht dwars door te woestijn van Marokko meebeleven? Dat kan vrijdagavond 26 april a.s. in het dorpshuis in Nijemirdum. Sipke Zeldenrust, medewerker van Veenstra|Fritom deed vorig jaar mee aan de Marathon des Sables; zoals gezegd de zwaartste voettocht ter wereld. Sipke vroeg met zijn deelname aandacht voor de Noordzeeziekte. De Fritombedrijven besloten deze prestatie financieel te steunen en we raakten erg onder de indruk. Van de prestatie van Sipke – doe het hem maar eens na: in 7 dagen 237 km door de woestijn lopen. Maar ook het doel maakte grote indruk op ons: de Noordzeeziekte: een ernstige, zeldzame aandoening waarbij patiënten last hebben van hun evenwicht in combinatie met spierschokken. Ook kunnen patiënten niet goed tegen licht, stress en geluid. De rug kan zijwaarts vergroeien. Kauwen, slikken en praten kan op den duur een probleem worden. Over deze progressieve, erfelijke aandoening is nog maar weinig bekend.

De Stichting Noordzeeziekte zamelt geld in voor het onderzoek naar de ziekte.  De Fritombedrijven zien de absolute noodzaak voor verder onderzoek en blijven de Stichting Noordzeeziekte daarom ook in 2019 financieel steunen.

Inmiddels doet Jenke Gorter in het UMCG in Groningen onderzoek naar de ziekte.

In januari jl. hield Sipke voor onze certificaathouders en managementteamleden, een mooie, inspirerende lezing over zijn avontuur in de woestijn. Sipke – een rasverteller – nam ons op spannende wijze mee in zijn avontuurlijke voettocht. We lieten ons meeslepen door dit grootse verhaal, maar we luisterden ook vol ontzag naar de verhalen van de mensen die zijn getroffen door de Noordzeeziekte. Hoe de ziekte het dagelijkse leven van Tymo en Luna beïnvloedt.

Wilt u zelf Sipkes indrukwekkende verhaal horen en meebeleven’?  Dat kan. Vrijdag 26 april a.s. vertelt Sipke tijdens Sân x Sân zijn verhaal opnieuw. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het Dorpshuis Nijemirdum, Lyklamawei 5. Wat zou het mooi zijn als het dorpshuis tot de nok toe vol zit. De entree is gratis, maar een donatie aan de Stichting Noordzeeziekte wordt zeer op prijs gesteld.