Privacy statement Fritombedrijven websitebezoek

Versie 1.1, geplaatst 30-5-2018
De Fritombedrijven nemen privacy serieus.
Indien u wilt weten welke persoonsgegevens wij over u hebben vastgelegd, dan kunt u contact opnemen met een van onze bedrijven. U vindt ze op onze website: www.fritom.nl/nl-NL/Fritom-Group.
In dit privacy statement wordt in het kort beschreven hoe wij met persoonsgegevens van bezoekers van onze websites omgaan en deze beveiligen.
Gegevens die aan onze bedrijven worden verstrekt zullen uitsluitend worden gebruikt voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt. De gegevens worden met name gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag, tegemoetkomen aan uw verzoek, het uitbrengen van een offerte en het eventueel aangaan en uitvoeren van de overeenkomst t.b.v. onze dienstverlening. Ten behoeve van deze doeleinden kunnen de Fritombedrijven uw persoonsgegevens met elkaar delen, aan elkaar doorgeven of anderszins toegankelijk voor elkaar maken.
Uw gegevens zullen nimmer zonder uw toestemming door de Fritombedrijven aan derden worden vertrekt, tenzij dit noodzakelijk is voor de uitvoering van uw verzoek dan wel ingeval de Fritombedrijven daartoe verplicht zijn op grond van wet- of regelgeving of een uitspraak van een rechtsprekende instantie.

Doeleinden van de gegevensverwerking van bezoekers van de website

Als u een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

 

Klikgedrag en bezoekgegevens

Op onze websites worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

 

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en daarbuiten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid google analytics.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 

Sociale media

Op onze websites zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (liken) of delen (tweeten) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van een code die van bijvoorbeeld Facebook of Twitter afkomstig is. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De met het plaatsen van de cookie verkregen informatie wordt door Twitter, Facebook, Google+ en Linkedin opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Twitter, Facebook, Google+ en Linkedin zijn aangesloten bij het Safe Harbor programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. De Fritombedrijven hebben geen invloed op het gebruik van de data door deze sociale netwerken en/of derden.  Leest u de privacyverklaringen van Facebook, LinkedIn, Instagram en van Twitter etc.  (die regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen.

 

Gebruik van cookies

Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, zie bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg. Ons cookiegebruik is in overeenstemming met de daarvoor geldende regels uit onder meer de Telecommunicatiewet.

 

Permanente cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we u herkennen als u onze website opnieuw bezoekt. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Als u toestemming voor het plaatsen van cookies hebt gegeven, onthouden we dit door middel van deze cookies. U hoeft dan niet steeds uw voorkeuren te herhalen. Dat bespaart tijd en maakt het gebruikmaken van onze websites prettiger. Permanente cookies kunt uw verwijderen via de instellingen in uw browser. Voor het gebruik van deze cookies hebben wij geen toestemming nodig.

 

Sessie cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we zien welke onderdelen van de website u tijdens uw bezoek hebt bekeken. We kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Sessie cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

 

Analytische cookies

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. De informatie die Google Analytics voor de Fritombedrijven verzamelt is zoveel mogelijk geanonimiseerd. De Fritombedrijven gebruiken de geanonimiseerde statistieken om inzicht te krijgen in het gebruik van hun websites en om deze aan de hand daarvan te optimaliseren. De met het plaatsen van de cookie verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het Safe Harbor programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. De Fritombedrijven hebben geen invloed op het gebruik van de data door Google en/of derden. Google kan aan haar verschafte informatie aan derden verschaffen indien zij daartoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.  Ook het gebruik van deze cookies is zonder toestemming toegestaan. Wel dient u over het gebruik daarvan te worden geïnformeerd. Dit doen wij door middel van dit privacy statement.

Als u vragen of opmerking heeft over het privacybeleid van de Fritombedrijven of als u uw gegevens wilt inzien of wilt laten wijzigen, kunt u contact opnemen via de contactpagina op onze website. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw browser.

In- en uitschakelen en verwijderen van cookies

Meer informatie over in- en uitschakelen en verwijderen van cookies, vindt u in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

 

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:

Aanpassen privacy statement

Wij behouden ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.