Persbericht

Fritombedrijf Wiersma holding bouwt nieuw kantorencomplex in Bolsward.

Op industrieterrein De Marne in Bolsward wordt op 15 september a.s. de eerste paal geslagen van een nieuw kantoorgebouw met garage en wasstraat voor Fritom Holding, Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom.

Reinder Beuving, directeur bedrijfsvoering van Fritom holding over deze nieuwbouw: “Het huidige pand van Fritom Holding is verkocht aan haar buurman Hochwald Foods. Daarom keek Fritom uit naar nieuwe kantoorruimte. Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom zijn gevestigd in het naast Fritom gelegen kantorengebouw aan De Wymerts en waren ook al enige tijd op zoek naar een andere locatie. Het besluit om voor de drie Fritombedrijven zelf nieuwbouw te gaan plegen was dan ook snel gemaakt.”

Het complex aan de Marne wordt zo toekomstbestendig mogelijk, energie- en milieuneutraal gebouwd, met zoveel mogelijk gebruikmaking van duurzame materialen. Dit past in het MVO-beleid van de Fritom Group. De heer Beuving: “Op het dak komen bijvoorbeeld zoveel mogelijk zonnepanelen, we gebruiken straks geen gas meer. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt.”

Het ontwerp voor het nieuwe bedrijfskantoor is van de hand van Bouw- en Tekenburo Wietse B. Ligthart uit Wommels.

Het kantorencomplex biedt straks circa vijftig medewerkers een werkplek.  Verwachting is dat de bouw eind maart volgend jaar zal zijn afgerond.

Over Wiersma holding

Wiersma holding, een van de Fritombedrijven,  was eigenaar van het pand waarin Fritom is gehuisvest. Dit pand is aan Hochwald Foods  verkocht. In het verlengde hiervan is besloten dat Wiersma holding het nieuwe pand aan de Marne zal laten bouwen.

Over Melkweg|Fritom

Melkweg|Fritom houdt zich bezig met het collecteren van melk bij veehouders en het transport van deze melk naar zuivelfabrieken, de zogeheten rijdende melkontvangst (RMO). Daarnaast houdt Melkweg|Fritom zich bezig met het Intermodaal tankvervoer van food- & feedproducten  door Europa. Hierbij organiseert ze het transport van zuivelproducten, eetbare oliën, vetten, vruchtensappen, wijnen en  diervoeders  intermodaal over de weg, water en rails met 450 eigen tankcontainers.

Over Bidon|Fritom

Bidon|Fritom houdt zich bezig met tanktransporten van vloeibare levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal. Denk hierbij aan zuivelproducten, glucose en chocolade. Het gaat vooral om transporten van fabriek naar fabriek. Het verzorgingsgebied bestrijkt heel West-Europa met als zwaartepunt de Benelux, Duitsland en Scandinavië.

Over de Fritom Group

De Fritom Group bestaat uit  7 logistieke bedrijven in Nederland met in totaal 10 vestigingen en is werkzaam in de marktsegmenten groupage, warehousing en liquid food. De Fritom Group behoort met ruim 700 medewerkers en 125 mio. omzet tot de 30 grootste logistieke bedrijven van ons land. 

 

 Nieuwbouw Fritom

Blijf op onze site de knop  'Nieuwbouw" in de gaten houden. We zullen jullie hier regelmatig bijpraten over de vorderingen van de bouw.