Fritom steunt opleidingsproject studenten Hanzehogeschool Groningen.

Een enthousiast team van 25 studenten van de Hanzehogeschool Groningen vormt HARD: Hanze Racing Division. Dit team van studenten met een passie voor technologie doet mee aan de ontwerpcompetitie Formula Student. Teams uit de hele wereld gaan met elkaar de uitdaging aan om de beste formula type raceauto te ontwikkelen en te vermarkten.

 Fritom sponsoring: HARD

Fritom wil een kennisbedrijf zijn.

De Fritom Group is een logistieke dienstverlener die haar opdrachtgevers vooral toegevoegde waarde wil bieden. We denken met de klant mee, zoeken de vraag achter de vraag. In ons streven naar kwaliteit en het bedenken van slimme logistieke oplossingen, past een actief beleid als het gaat om het delen van kennis binnen onze groep en het bieden van goede opleidingsmogelijkheden aan onze medewerkers.

Fritom vindt scholing belangrijk.

Scholing van onze eigen medewerkers, maar ook als het gaat om de volgende generatie medewerkers, de jongeren die nu op school zitten. De Fritombedrijven hebben goede contacten met scholen in de omgeving, met vakopleidingen en andere leerinstellingen. Ze bieden scholieren regelmatig een stageplaats aan binnen hun bedrijf. Waarbij we natuurlijk hopen dat deze studenten warmlopen voor ons vakgebied: de logistiek.

 

Omdat scholing voor Fritom belangrijk is sponsort ze de Hanze Racing Division.

Het team van de Hanze Racing Division bestaat uit studenten werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica, technische bedrijfskunde en sportmanagement. De studenten hebben grote affiniteit met het ontwerpen van auto’s. In het racingteam kunnen ze een jaar lang praktijkkennis opdoen om goed voorbereid het werkveld in te gaan als ingenieur of manager. Het team strijdt met teams van meer dan 400 andere universiteiten en hogescholen om de beste raceauto te maken. Formula Student is hiermee de grootste en succesvolste ontwerpcompetitie ter wereld. De teams moeten een formule type race-auto ontwerpen, bouwen, testen en vermarkten. De auto’s worden beoordeeld op snelheid, veiligheid, betrouwbaarheid, kosten, ontwerp en rijeigenschappen. Naast deze aspecten komen ook verkoopbaarheid, sponsoring, vermarkting en productieplanning aan de orde. Om de jury te overtuigen van de kwaliteiten van het gemaakte ontwerp, zullen de studenten ook over goede communicatieve vaardigheden moeten beschikken. De competitie omvat daarom alle competenties die een toekomstig ingenieur nodig heeft. Fritom steunt graag deze unieke kans voor talentvolle jongeren om zich verder te ontwikkelen.